Kies jouw buurt

20 december '16

“Als ik hier ben, voel ik lucht”

Anita van Meeteren is, met haar man en kinderen (5 en 7 jaar), begin december verhuisd naar Breecamp-Oost. Een langgekoesterde wens. “We wilden hier al jaren wonen, en nu is het eindelijk gelukt.”

Anita is nog druk aan het klussen, maar het wonen in Breecamp-Oost bevalt nu al goed. “We komen vanuit Holtenbroek en we wilden graag naar Stadshagen omdat we hier veel meer ruimte om het huis hebben. Het is een hele kindvriendelijke, ruimtelijke en groen opgezette wijk. We zitten nu wat meer aan de buitenkant van Zwolle, dat geeft ruimte en lucht om ons heen. Midden in de stad voel ik me bedrukt, hier voel ik lucht.”

Gevarieerde, jonge wijk

Ook voor de kinderen is de nieuwe woonomgeving ideaal, vindt Anita. “Er komt binnenkort nog een park recht voor ons huis. Dat was een belangrijke reden om voor deze woning en deze plek te kiezen. Dat ik de kinderen gewoon naar buiten kan sturen en dat ze alle ruimte hebben om te spelen.” De wijk is heel gevarieerd, maar bij Anita in de buurt vooral jong. “Er zijn heel veel kinderen en jonge gezinnen. Dat is heel leuk, al die kindjes van verschillende leeftijden. Er zijn ook veel verschillende types bewoners, dat vind ik gezellig. De meeste buren hebben we al ontmoet en dat klikt prima.”

Groen en ruimte

De woning van Anita is een koop-tussenwoning. “Dat hadden we hiervoor ook al, maar hier is het allemaal net wat ruimer. We komen al een jaar of 5 in deze buurt en wilden hier al langer wonen. Destijds lukte dat niet, maar nu gelukkig wel. Ik heb nu groen en ruimte, maar ik ben ook met 25 minuten fietsen in de stad. Dat is een prima verbinding met weinig verkeerslichten. Tot nu toe bevalt het enorm goed.”

 

 

< terug naar overzicht