Kies jouw buurt

22 november '19

Enorme belangstelling voor duinwoningen in Stadshagen

VanWonen heeft samen met architecten AGnova architecten de afgelopen periode hard gewerkt aan een prachtig plan voor Duinzicht aan de rand van de Milligerplas in Stadshagen. Het voorlopig ontwerp is inmiddels gereed en één ding is duidelijk: ‘Duinzicht wordt heel gaaf’.

‘’Duinzicht lijkt een beetje op project Duin in Almere’’, zegt Jasja Scholtens, verkoopmanager van vastgoedontwikkelaar VanWonen. ‘’Maar er zijn grote verschillen. Zowel de architectuur als het openbaar gebied in Stadshagen krijgt meer uitstraling. Ik zeg: ‘Laat het zijn wat het moet zijn’. Zwolle krijgt échte duinen.’’

Bovenstaande schets geeft een eerste beeld van het ontwerp. Het woonoppervlakte van de 51 riante duinwoningen is circa 190 m². Het prijsniveau ligt tussen de € 500.000 en € 700.000 v.o.n.

Unieke woningen
De woningen zijn met twee, drie of vier woningen geschakeld en hebben allemaal een carport. Door de ligging in de duinen heeft iedere woning een uniek uitzicht. In plaats van een eigen tuin heb je minimaal twee terrassen waarvan het terras op de eerste verdieping direct grenst aan het duinlandschap. Iedere woning is door de vier ruime woonlagen voor een groot deel naar eigen wens in te delen. Uiteraard zijn de woningen duurzaam en klimaatbestendig en hebben ze een eigen warmtevoorziening.

Planning Duinzicht
Op dit moment werkt de architect aan een definitief ontwerp. ‘’We denken in het voorjaar te kunnen starten met de pre-sale. Nog voor de zomer kunnen we contracteren en de bouw zou dan eind 2020 kunnen beginnen’’, vertelt Scholtens. De bouwtijd bedraagt minimaal één jaar.

Scholtens: ‘’De belangstelling is enorm. Van heinde en ver melden mensen zich aan. Het is dan ook een uniek project.’’

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Duinzicht? Kijk op www.stadshagen.nl/woningaanbod

< terug naar overzicht