Kies jouw buurt

28 november '19

Vertrek- en aankomsttijd Kamperlijntje iets gewijzigd

Station Zwolle Stadshagen wordt per zondag 15 december definitief opgenomen in de dienstregeling. Het Kamperlijntje zal vanaf deze datum twee minuten eerder vertrekken vanaf station Zwolle en op de terugreis een minuut later dan nu het geval is in Zwolle aankomen. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling die vervoerder Keolis bekend heeft gemaakt.

Nieuwe dienstregeling
Zwolle-Kampen: De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om .47 en .17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomsttijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als in de huidige dienstregeling: om .02 en .32. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .09 en .039 en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven die overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

Buslijn 10
Vanaf station Zwolle Stadshagen rijdt er in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is.

Reizigersactie
Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Kampen ProRail en Keolis zijn verheugd dat station Zwolle Stadshagen definitief open gaat. Om reizigers te verwelkomen op het nieuwe station organiseren de aangesloten partijen op maandagochtend 16 december gezamenlijk een reizigersactie.

Voor meer informatie: www.keolisblauwnet.nl/stadshagen


Station Zwolle Stadshagen gaat op zondag 15 december open. Foto: © ProRail/Stefan Verkerk

< terug naar overzicht