Stadshagen, een complete wijk bij de stad

Je kent Stadshagen vast als die nieuwbouwwijk bij Zwolle. Maar weet je dat Stadshagen ondertussen is uitgegroeid tot een zeer complete en gezellige wijk met alle voorzieningen? Er is een zeer uitgebreid aanbod aan scholen, winkels, een zwembad, zelfs een dependance van het ziekenhuis… allemaal in de wijk! Het woningaanbod in Stadshagen is ongekend veelzijdig. Van appartement tot vrijstaande villa; in Stadshagen voelt écht iedereen zich thuis.

Bekijk hier het woningaanbod >

Wonen
Werken
Ontspannen

Veelzijdig
Stadshagen

Stadshagen biedt niet het beste van twee werelden, maar van een heleboel werelden! Stad en polder, binnen en buiten de wijk, winkelen of cultuur, jong of oud, alleen of samen, met een klein of groot gezin: in Stadshagen kan het allemaal.

De buurten

Stadshagen is een groot gebied, bijna een stad op zich, en bestaat uit verschillende buurten zoals Breecamp en Werkeren. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. In welke buurt voel jij je thuis?

De bereikbaarheid

Stadshagen is optimaal bereikbaar. Met de auto, maar vooral ook met de fiets! Er zijn directe fietsroutes naar bijvoorbeeld de Mastenbroekerpolder en het Zwarte Water. Je fietst zelfs helemaal autovrij, binnen 20 minuten, naar het centrum van Zwolle. Via de Hasselterweg zit je met de auto zo op de A28 en ook het openbaar vervoer is ‘voor de deur’. Eind 2019 krijgt Stadshagen zelfs haar eigen treinstation, op de lijn Zwolle-Kampen.

Hanzestad Zwolle

Zwolle is een eeuwenoude Hanzestad én de grootste en meest veelzijdige winkelstad van het oosten. De historische binnenstad huisvest honderden winkels, van grote ketens tot kleine speciaalzaken. Uitrusten doe je in een van de vele cafeetjes of restaurants en voor een avondje cultureel vermaak in theater, poppodium of bioscoop kun je in Zwolle alle kanten op.

Historie

Stadshagen wordt inmiddels al zo’n 16 jaar –met veel plezier- bewoond. Het gebied is uitgegroeid tot een bruisend stadsdeel van Zwolle met meer dan 20.000 inwoners. Vanaf dag 1 staat duurzaamheid centraal in de wijk. Dit komt tot uiting in o.a. een duurzaam waterinfiltratiesysteem, duurzame bouwtechnieken en een infrastructuur die veel ruimte biedt voor fietsers en openbaar vervoer.

Omgeving Stadshagen

Stadshagen is een groene, waterrijke wijk. In de directe omgeving kun je prachtig wandelen of fietsen in de mooie Mastenbroekerpolder of over de Hasselterdijk. Je bent altijd snel bij water; de rivieren het Zwarte Water en de IJssel zijn vlakbij en in de Milligerplas kan je zomers heerlijk zwemmen.