Wij gaan er thuis op uit!

In Stadshagen is alles aanwezig om lekker te leven. Van dagelijkse voorzieningen zoals scholen en winkels, tot culturele uitjes of sportieve activiteiten. Ga naar de Milligerplas om te zwemmen, duiken of zeilen of bezoek bibliotheek de Stadkamer om rustig te lezen of studeren. Daarnaast is de wijk volop in ontwikkeling. De gemeente start dit jaar met de planvorming rondom de uitbreiding van het winkelcentrum en in Park de Stadshoeve komen naast een kinderboerderij ook avontuurlijk spelen en een aantal eet- en educatieve tuinen. Wij hebben de hotspots voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de voorzieningen

Sport

Voetbal, tennis of gym? Zeg het maar!

In Stadshagen kun je natuurlijk volop buiten sporten, hardlopen of fietsen, maar er zijn ook volop sportclubs en verenigingen. Stadshagen heeft zelfs haar eigen sportieve jaarlijkse evenementen zoals de Stadshagenrun. Loop je maar vast warm!

Cultuur

Verrassend cultureel aanbod

Voor theater, concert of bioscoop kun je natuurlijk naar Zwolle centrum, maar ook in Stadshagen zelf is van alles te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig avondje filmclub, een cursus mindfullness of naar het ontmoetingscentrum, inclusief tuinen en kinderboerderij de Stadshoeve? In het Twistvlietpark is elk jaar het Stadshagenfestival, een aanrader!

Winkelen

Compleet winkelaanbod

Winkelcentrum Stadshagen is een modern winkelcentrum waar je alles vindt wat je nodig hebt. Een verrassend winkelaanbod met daarnaast veel parkeerruimte in de parkeergarage en gratis wifi. Het huidige aanbod van 35 winkels wordt in de toekomst uitgebreid om mee te groeien met de wensen van Stadshagen. De actieve winkeliersvereniging organiseert ook regelmatig leuke activiteiten.

Recreatie

Waterrijk vermaak

Stadshagen is eigenlijk één groot recreatiegebied. Voor jong en oud is er genoeg te doen. Van speeltuinen en een jongerencentrum, tot recreëren op het water en zelfs een strand. Fietsen, wandelen, kanoën, roeien, skaten, hardlopen, wat ga jij vandaag doen?

Stadshagen, van alle markten thuis

Om lekker te leven, hoef je Stadshagen niet uit. Al je dagelijkse, en minder dagelijkse, voorzieningen vind je in de wijk. In winkelcentrum Stadshagen kun je naar hartenlust shoppen bij onder andere Aktiesport, Albert Heijn, Ambachtsbakker Wim Blom, Bakker Bart, Bart Smit, Blokker, De Stadsdrogist, Délifrance, Palthe, Hema, Jumbo, Kruidvat, kinderwinkel Spruit, Kwalitaria Restaurant, Multivlaai, Mijn Optiek Kale, Videoland, op=op Voordeelshop, Pets & Co Jonkman, Primera, Shoeby, Slijterij Wijnhandel Stroomberg, Schoenmaker Stadshagen, Slagers Jan & Hennie, Westerhof boeken en Zeeman.

Scholen en BSO

Ook in onderwijs heb je een zeer uitgebreide keuze. Zo kunnen de kinderen naar Brede school Het Festival, Openbare basisschool De Krullevaar, Brede school de Boxem en de Paperclip, Christelijke basisschool Veerezon, Brede school De Schatkamer, Gereformeerde academische basisschool De Sprankel, Katholieke basisschool De Vlieger, protestants-christelijke basisschool De Wendakker, Protestants Christelijke Daltonschool De Zevensprong. Voor buitenschoolse opvang kunt u kiezen voor onder andere BSO Plons CSV, kleinschalige kinderopvang MoreThanKidz, Partou Kinderopvang, Kinderdagverblijf 7 dwergen, Landstede kinderopvang, Groene Kinderopvang Stadshagen en buitenschoolse opvang De Vlieger.

Sportclubs en verenigingen

Als je nu nog niet fit was, dan moet het in Stadshagen moeiteloos lukken. Er zijn volop sportverenigingen en clubs waaronder Achmea Healthcenter Stadshagen,  Budostichting Boot, gymnastiekvereniging Hercules, gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig, gymnastiekvereniging Sparta,  korfbalvereniging Sparta, tennisclub TC’91,  voetbalvereniging CSV’28, Opti Club – Zeilen en Zwolse Badminton Club. Er is zelfs een zwembad, Bubbels, in de wijk!